Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010

ΑΛΑΤΟΖΥΜΗ








Στολίδια με αλατοζύμη
.


Υλικά:


  • 2 ποτ. αλάτι ψιλό
  • 2 ποτ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ζεστό νερό όσο πάρει για να γίνει ζυμάρι χωρίς να κολλάει
  • ακρυλικά χρώματα
  • λούστρο σε σπρευ
  • 1 ξυλάκι (σουβλάκι) για τρύπες
  • κορδελίτσες
  • κουπατ
Αφού πλάσουμε το ζυμάρι μας ,με κουπατ φτιάχνουμε ότι σχεδιάκια θέλουμε, αστεράκια, καρδούλες, αη βασίλη ,αρκουδάκια κτλ. Με ενα ξυλάκι για σουβλάκια κάνουμε τρυπούλα στο πάνω μέρος για να μπορεσουμε να τα κρεμάσουμε. Για τρισδιάστατο σχέδιο κόβουμε πιο μικρά κομματάκια και με λίγο νερό το κολλάμε πάνω στο μεγάλο κομμάτι.
Τα ψήνουμε στον φούρνο στους 110 βαθμούς για 1-1 1/2 ώρα και απο τις 2 πλευρές μέχρι να είναι σκληρά. Μόλις κρυώσουν τα βάφουμε με ακρυλικές μπογιές....
Αν θέλουμε τα περνάμε και με λούστρο σε σπρέυ απο πάνω για πιο σταθερό χρώμα.

***Στον Αη βασιλη τα μούσια, και στο αγγελάκι τα μαλλιά ξέρετε πως τα κάνουμε? παίρνουμε το εργαλείο που είναι για πολτοποίηση σκόρδου με τις τρυπίτσες , βάζουμε ζυμάρι μεσα και μας βγάζει μαλλάκι...φοβερό?????? Wink

Α!και αν περισσεψει ζυμάρι το βάζεις σε πολυμπαγκ και το βάζεις στο ψυγείο.




3 σχόλια:

  1. Θα κάνω κι εγώ φέρος στολίδια από ζύμη....μαζί με το μικρό μου. Ωραία τα στολιδάκια σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ 4ΦΛ ΑΛΕΥΡΙ 1 ΦΛ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ 2 1/2 ΦΛ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ,ΕΦΤΙΑΞΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΤΑ ΑΦΗΣΑ ΕΞΩ 4 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕ ΣΤΕΓΝΩΣΑΝ ΤΑ ΕΨΗΣΑ ΣΤΟΥΣ 70 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 3 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ .ΤΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανε την συνταγή που σου λέω. Τα φτιάχνω συνέχεια και δεν έχουν πρόβλημα. Εσυ εβαλες περισσότερο αλευρι και λιγότερο αλάτι και τα έψησες σε χαμηλότερη θερμοκρασία. Δεν στεγνώνουν αν τα βγάλεις εξω, δεν είναι πηλός, ψήσιμο θέλουν. Ακολούθησε τις οδηγίες και θα ναι μια χαρά. ( θα τα γυρίσεις να ψηθούν και απο τις δυο πλευρες). ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

      Διαγραφή

Καλώς ήρθατε!!