Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Εικόνες με Τranscryl+ decoupage

Μ.Τετάρτη 11/4/2012

Καλημέρααααααααααααα,
εξαφανισμένη ε?? τρέχω κορίτσια και δεν προλαβαίνω να φτιάξω τίποτα για να κανω αναρτήσεις... μπαίνω στα δικά σας σπιτάκια πεταχτά , σχολιάζω και φευγωωωωω. Ελπίζω να είσαστε καλά...ετοιμαζόμαστε για 4ημερο στο εξοχικάκι μας οικογενειακώς , με γονείς και αδερφές ,ανηψια κτλ.
Θέλω να σας δείξω κάτι εικόνες που έχω φτιάξει αυτες τις μέρες ...γιατί απο πασχαλινές κατασκευές δεν εκανα τίποτα...:-)


Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου με δυο τεχνικές:
1) Transcryl

Όπως σας είχα δείξει πριν κάποιες αναρτήσεις , είχα παρακολουθήσει ενα σεμινάριο μεταφοράς εικόνας, αλλα δεν είχα φωτογραφική μηχανή μαζί μου για να σας δείξω και το κάθε στάδιο.Επειδή μου το ζήτησαν κάποιες κοπέλες θα προσπαθήσω λοιπόν να τα φωτογραφίσω .
Αποφάσισα να κάνω την εικόνα της Αγ.Ειρήνης Χρυσοβαλάντου .Πήγα και πήρα ξύλο φλαμουριάς, το έτριψα να φύγουν οι αγριάδες.
Ξεκινάμε απο την αρχή με το κάθε βήμα.

1)Παίρνουμε την εικόνα μας και την κόβουμε ή την καίμε γυρω γυρω. Εγω τα εκανα και τα δυο γιατι ειχε πολύ περιθώριο και δεν μου άρεσε.



2)Στρώνουμε μια σακούλα ή ναυλον στο τραπέζι μας και ακουμπάμε επανω την εικόνα μας. Περνάμε με ένα πινέλο transcryl κάθετα και οριζόντια εναλλαξ  5-6 φορές. Αφήνουμε 20' την κάθε στρώση να στεγνώσει .



3)Αφήνουμε  να στεγνώσει καλά η εικόνα.Μπορουμε να την αφήσουμε και 1-2 μέρες.
 Στο μεταξύ ξεκινάμε την επεξεργασία του ξύλου μας. Αναλόγως τι φόντο θελουμε μπορουμε να χρησιμοποιήσουμε κόκκινο σκούρο ακρυλικό, καφέ ή μαύρο ή μπορούμε να περάσουμε το ξύλο μας με κάσια και να σκουρύνει.

4)Βάζουμε σε μια λεκάνη χλιαρό νερό, όχι ζεστό, και βυθίζουμε την εικόνα μας μεσα με την εικόνα προς τα πάνω-να την βλεπουμε.Την αφήνουμε απο 1-12 ώρες -εξαρτάτε απο το πόσο καλό στέγνωμα της εχουμε κάνει. Καλό θα ήταν για να μην χανουμε χρόνο να το κάνουμε βραδυ αυτο το στάδιο ώστε το πρωι να συνεχισουμε . Αν γυρισουμε την εικονα απο πισω θα δουμε οτι εχουν δημιουργηθει φουσκαλίτσες.

 Εδώ έχω βάλει δυο εικόνες μαζί .



5)Ξεκινάμε και τρίβουμε με το δάχτυλό μας τις φουσκαλίτσες-όχι νύχι- με προσοχή να αφαιρέσουμε το χαρτί ώστε να μείνει μόνο το φιλμ της εικόνας.



6)Περνάμε το ξύλο μας στο σημείο που θα κολλήσουμε την εικόνα με transcryl. Στρώνουμε καλα την εικόνα με τα δάχτυλα και ξαναπερνάμε απο πάνω με transcryl. Αφήνουμε να στεγνώσει. Tαμπονάρω με χρυσό γύρω γύρω και αν θελω περνάω με κάσια απο πάνω και στην εικόνα σε μερικά σημεία για να φαίνεται πιο παλια , ή αν θελω στολίζω γυρω γύρω με μπιλάκι ακρυλικό.

 Στο τέλος μόλις στεγνώσει , την ψεκάζω με λούστρο .





Καποιες ακόμη εικόνες με την ιδια τεχνική:




2) Με decoupage:
Εδώ και μέρες εχω βρει στο διαδίκτυο μια αλλη εικόνα της Αγ.Ειρηνης Χρυσοβαλάντου η οποία μου αρέσει πολύ.Επειδή αυτήν την εικόνα δεν την έχω βρει στην αγορά, σκέφτηκα να την εκτυπώσω και να την κάνω decoupage επάνω σε τελαράκι μουσαμά.


Πήρα ενα μικρό τετράγωνο τελαράκι. Κόλλησα την εικόνα μου στο κέντρο- σε κάποια σημεία ομως μου αφησε σημάδι η κολλα- πέρασα ακρυλικό στόκο γυρω γύρω. Εβαψα με δυο αποχρώσεις του καφέ , πέρασα κάσια και ταμπονάρισα με χρυσό ακρυλικό. Εφτιαξα τα γράμματα της εικόνας με ανάγλυφο και στο φωτοστέφανο εβαλα μπιλάκι.
Αυτήν την εικόνα δεν θα το πιστέψετε...αλλα μετά απο κλήρωση σε ενα φόρουμ την κέρδισε μια κοπέλα που είχε κάνει τάμα στην Αγ.Ειρήνη την Χρυσοβαλάντου και θα την βαφτίσει και Ειρήνη!Δεν είναι σημαδιακό??? 


Δεν εχει πολύ γλυκό πρόσωπο???





Λοιπόν!!!Να ευχηθώ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ & ΑΝΑΣΤΑΣΗ σε όλους!Με υγεία και ευτυχία!!!
φιλάκιαααααααααα!!











20 σχόλια:

  1. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΟΥ ΩΡΑΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΤΣΙ.ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΥ ΤΙΣ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΑ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΣΕΤΕ ΚΑΛΑ.
    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΨΟΓΕΣ!!!!!!!!!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΟΥ!!!!!!!
    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο Κωσταντίνα!!Υπέροχη δουλειά και με πολλή υπομονή!!!Καλή σου Ανάσταση γλυκιά μου! να περάσεις υπέροχα!!!φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ πολύ ωραίες οι εικόνες σου, η τελευταία είναι υπέροχη...
    Καλό Πάσχα και σε σένα και Καλή και Λαμπερή Ανάσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε ευχαριστουμε για τις οδηγιες!!!
    Πολυ ομορφες!!!
    Καλο Πασχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σ' ευχαριστούμε για τις πολύ-πολύ αναλυτικές οδηγίες σου!! Να περάσεις όμορφα αυτές τις μέρες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΥ!ΚΑΙ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΕΣ!!!!
    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!
    ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΚΑΛΑ!!!!
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!ΦΙΛΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πολύ ωραία τεχνική !!!το δικό σου αποτέλεσμα τέλειο!!καλή Ανάσταση!!!Καλό Πάσχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. χρονια πολλαααα!!!!χριστος ανεστη!!Όσες κροτίδες πέφτουνε, του Πάσχα την ημέρα, τόσες χαρές σου εύχομαι, να έχεις κάθε μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρονια πολλα ..Χριστός Ανέστη!!!! κωνσταντίνα..η Ανασταση ΤΟΥ...μακάρι να φέρει την Ανάσταση στις καρδι΄ες του κόσμου.... πολύ όμορφη αυτή η εικόνα της Αγίας Ειρήνης...πραγματι βγάζει μια όμορφη γαληνη...και εγώ πρώτη φορα την βλεπω...υπέροχη ειναι και την έφιαξες καταπλικτικά!!!!! φιλακια πολλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρονια πολλαααααα!Χριστός Ανέστη!!! Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια κορίτσια μου!! Καλή εβδομάδα να έχουμε!!φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χριστός Ανέστη! Χρόνια Πολλά! Πολύ καλή τεχνική. Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γεία, θα ήθελα να ρωτίσω τι λούστρο χρησιμοποίησες; Ευχαριστώ προκαταβολικά. Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λούστρο(βερνικι) ματ σε σπρευ. Κάνει για ξύλο/πέτρα/ κεραμικό/γυαλί... για όλες τις επιφάνειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. πολυ ωραια δουλεια μπραβο.... θελω να το κανω και εγω αλλα δεν ξερω πως κολας την εικονα επανω στο ξυλο ???? :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mε το transcryl. Αυτο χρησιμοποιείς και για να κολλήσεις επάνω στο ξύλο αλλά και για να βγάλεις το "φιλμ" της εικόνας.

      Διαγραφή
  16. γεια σου και απο εμενα πολυ ωραια δουλεια αλλα τα χαρτια απο τις εικονες που τα βρισκης......!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που μένεις? Τα παίρνω απο ενα μαγαζί στο Περιστέρι που φτιάχνει εικόνες . Δεν ξέρω αν έχουν και στα μαγαζιά με εκκλησιαστικά.

      Διαγραφή
  17. Ωραια μαλλον εκει πρεπει να παω......!!!! ΚΡΗΤΗ. Σε ευχαριστω πολυ..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλώς ήρθατε!!