Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ





ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ


  • 1500γρ. αλεύρι σκληρό
  • 150 γρ. μαγιά
  • 250γρ. φυτίνη
  • 500γρ. ζάχαρη
  • 7 αυγά
  • 300γρ. γάλα χλιαρό
  • 1 μαχλέπι κοπανισμένο
  • 1 κουτ.γλ. αλάτι
  • ξύσμα απο λεμόνι ή πορτοκάλι
  • 2 βανίλιες
  • 3/4 κούπας χλιαρό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτετε 130γρ.αλεύρι. Αφήνετε σκεπασμένη τη μαγιά σε σβηστό φούρνο για 30'.
Βάζετε σε μια λεκάνη πλαστική το υπόλοιπο αλεύρι και ανοίγετε μια τρύπα στην μέση.
Ζεσταίνετε το γάλα, το κατεβάζετε απο την φωτιά και διαλύετε όλα τα μυρωδικά,το αλάτι και 300γρ.ζάχαρη.
Ρίχνετε το γάλα στην λεκάνη και ανακατεύετε.Λιώνετε το βούτυρο.Χτυπάτε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα προσθέτετε στον χυλό.
Παίρνετε λίγο λίγο απο το ζεστό βούτυρο και ρίχνετε πάνω στην ζύμη. Διπλώνετε πολλές φορές χωρίς να ζυμώσετε πολύ την ζύμη ώσπου να τελειώσει το βούτυρο.
Σκεπάζετε με πετσέτα και κουβερτούλα και την αφήνετε να φουσκώσει για 2 ώρες. Χωρίζετε την ζύμη και πλάθετε σε σχέδια.Αφήνετε πάλι σκεπασμένα για μισή ώρα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και όταν είναι η ώρα να τα βάλουμε στον φούρνο κατεβάζουμε και ψήνουμε στους 170 οC.


KOYΛΟΥΡΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
  • 2 φλ.τσ. φυτίνη
  • 8 αυγά
  • 1/2 μπουκάλι χλιαρό γάλα
  • 1 αμμωνία
  • 4 φλ.ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 2 κιλά αλεύρι (Νο2 μαλακό)
  • ξύσμα πορτοκαλιού
Ετοιμάζουμε την ζύμη,πλάθουμε κουλουράκια,τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα περίπου , αφού τα αλείψουμε με κρόκο απο πάνω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλώς ήρθατε!!