Μπισκότα Αρκουδάκια - Γουρουνάκια-Ανθρωπάκια
Υλικά
- 125 γρ. βούτυρο
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 2 κουτ.γλ. κανέλα
- 2 κουτ.γλ. ginger
- 1 αυγό
- 3/4 της κούπας μέλι
- 1/2 κουτ.γλ. σόδα
- μισό του μισού κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 600 γρ. αλεύρι
- ξυλάκια για σουβλάκια
- καραμελίτσες m&m / λαστιχένιες κτλ
- 1 ασπράδι
- 1 κουτ.γλ. χυμό λεμόνι
- 1 βανίλια
- 300 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά μαζί.
Ανακατεύουμε στο μίξερ την ζάχαρη με το βούτυρο μεχρι να γίνει αφράτο μίγμα. Μετά ρίχνουμε το αυγό και το μέλι. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι με τα υπόλοιπα ξηρά υλικά μέχρι να γίνει ζυμάρι.
Τυλίγουμε την ζυμη σε πλαστική μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Αφού περάσουν οι 2 ώρες την βγάζουμε και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10' και την ανοίγουμε με τον πλάστη.Σε ταψάκι στρώνουμε λαδόκολλα για να βάλουμε τα μπισκότα επάνω.Ανοίγουμε την ζύμη περίπου στο 0,7 του εκατοστού.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 6-8 λεπτά.
Για τα αρκουδάκια
Παίρνουμε λίγη ζύμη και φτιάχνουμε ενα μπαλάκι μεγάλο και 2 μικρά. Ενώνουμε τα μικρά στο πάνω μέρος δεξιά αριστερά για αυτιά. Περνάμε στο κάτω μέρος της μεγάλης μπάλας το ξυλάκι. Με την παλάμη μας ζουλάμε την ζύμη να ανοίξει και να γίνει πλατιά.
Για τα γουρουνάκια
Παίρνουμε ζύμη και φτιάχνουμε μπαλάκι μεγάλο. Λίγο πιο μικρό πλακέ το κολλάμε για την μύτη του γουρουνιού και με το ξυλάκι κάνουμε δυο κάθετες γραμμές για τα ρουθούνια. Λίγη ζύμη σε σχήμα τρίγωνου πλακέ το κολλάμε για τα αυτάκια.
Όταν τα βγάλουμε απο τον φούρνο θα τα αφήσουμε να κρυώσουν καλά. Όσο τα κρυώνουν σκληραίνουν και μπορούμε να τα μετακινήσουμε. Μην τα μετακινήσετε ζεστά γιατί είναι μαλακά και θα σπάσουν.
Φτιάχνουμε το γλάσο . Χτυπάμε μαρέγκα το ασπράδι ,ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη. Το βάζουμε σε κορνέ και στολίζουμε τα μπισκοτάκια μας κολλώντας καραμελίτσες για ματάκια μυτούλα και στομα. Αν εχουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής μπορούμε να χρωματίσουμε για το στόμα του αρκούδου να γίνει κόκκινο.
Στην φωτογραφία εχω φτιάξει και 2 ανθρωπάκια και εχω ρίξει τρούφα χρωματιστή. Κοβουμε το πατρόν και το ξεπατικώνουμε επάνω στην ζύμη.
Καλημέρα, σήμερα ανακάλυψα το blogaki σου και δηλώνω ότι θα σε επισκέπτομαι συχνά. Καλώς σε βρήκα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλως ηρθες Εvita μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή