Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Κολοκυθόπιτα και κολοκυθοκεφτέδες

Δευτέρα 5/9/11


Κολοκυθόπιτα και κολοκυθοκεφτέδες


Γυρνώντας απο τις διακοπές μας στην Πρέβεζα συναντήσαμε παρα πολλούς πάγκους με μαναβική και αγοράσαμε μια πορτοκαλί κολοκύθα και μια κίτρινη... ο νεαρός μου ειπε οτι αλλη η κολοκύθα για γλυκό και αλλη για πίτα...δεν το ήξερα. Εγω όμως μιας και δεν εχω ξανα ασχοληθεί με το θεμα κολοκύθα σαν καλη..."νοικοκυρά" -λεμε τώρα- τι εκανα? τις πήρα και τις πήγα στην μαμάααααα! χαχαχαα
Εκεί καθήσαμε και ανοίξαμε την μεγάλη κολοκύθα και ξεκινήσαμε και φτιάξαμε κολοκυθοπιτα... βεβαια η κολοκυθα αυτή φτανει να φτιαξεις αλλες 3 κολοκυθοπιτες...χαχαχα  οπότε θα'χουμε να τρώμε!

ΥΛΙΚΑ για κολοκυθόπιτα


Κολοκύθα πορτοκαλί τριμμένη στον τρίφτη
Μαιντανός,
Ανιθος
2 Αυγά
κρεμμυδάκι φρέσκο
φέτα
αλάτι / πιπέρι

Για το φύλλο
600γρ. αλευρι
1 φλ.καφέ λάδι
αλατι, πιπέρι
νερό οσο πάρει


Αφού ανοίξουμε την κολοκύθα και αρχίσουμε να κοβουμε σιγα σιγα κομματια το πρωτο πραγμα που κανουμε ειναι να τρίψουμε την κολοκύθα στον τρίφτη ,την βάζουμε στο σουρωτήρι και την στίβουμε πολύ καλα να φύγουν τα υγρά της. Την βάζουμε σε ενα μπωλ και προσθετουμε τον μαιντανό, τον άνιθο ,το κρεμμυδάκι, τα αυγα, το αλατοπιπερο και την φέτα ψιλοκομμένη με το πιρούνι. Ανακατευουμε τα υλικά μας.
 Σ'ενα ταψι αφου το λαδωσουμε ανοιγουμε και τοποθετουμε 2 φυλλα κάτω ,λαδώνουμε ενδιάμεσα, ρίχνουμε την γέμιση και στρώνουμε αλλα δυο φυλλα απο πανω. Λαδώνω και ραντίζω με λίγο νεράκι. Χαρακώνω την πίτα σε κομμάτια και ψήνω στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.


ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ


Υλικά
  • Κολοκύθι τριμμένο
  • 1 αυγό
  • μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι
  • φέτα
  • φρυγανια τριμμένη
  • αλατι, πιπερι
  • αλευρι οσο πάρει
Ανακατευω ολα τα υλικά μέχρι να γίνει ενα σφιχτό μιγμα που να πλαθεται σε κεφτεδάκια. Τηγανίζω σε καυτο λάδι μέχρι να παρουν χρώμα. Τοποθετώ σε πιατέλα με χαρτοπετσέτα για να απορροφησει τα περιττά λάδια.

9 σχόλια:

  1. Κωνσταντίνα,θα πάρω το κεφτεδάκι,που πολύ μ΄αρέσει και την κολοκύθα την αφήνω για τις φίλες-δε μου αρέσει σε αντίθεση με τα κορίτσια μου.
    Στην Πρέβεζα....η μικρή μου κόρη μένει εκεί.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΒΡΑΔΙΑΤΙΚΑ!!!!!
    ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΜΥΡΙΣΑΝ!!!!!!!!!
    ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαι γλυκιά και αλμυρή, η πίτα με κίτρινη κολοκύθα γίνεται πολύ νόστιμη!
    Ομορφα και τα δύο πιάτα σου!!!
    Καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kωνσταντίνα μου, σ'ευχαριστώ που πήρες την Νεράϊδα μου! εύχομαι να σου φέρει έμπνευση, ευτυχία και ότι άλλο επιθυμείς!Είναι τιμή μου να βρίσκεται στο υπέροχο blog σου!φιλάκια.

    Οι κολοκυθοκεφτέδες σου τέλειοι! σου κλέβω έναν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο Κωνσταντίνα μου για την πληροφορία. Η αλήθεια είναι ούτε εγώ παρόλο την ηλικία μου, κολοκύθα δεν εχω αγοράσει. Παίρνω ετοιμες καθαρισμένες από το Σούπερ μάρκετ. Νομίζω ότι την επόμενη φορά που θα δω θα την αγοράσω. Οι κολοκυθοκεφτέδες σούπερρρρρ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κολοκυθόοοοοοπιτα,κολοκυθοκεφτέεεεεεδες τι μας κάνεις τώρα βρε Κωνσταντίνα μου;Φαίνονται όλα τόσο νόστιμα χα χα χα.Καλώς σε βρήκα στο μπλογκοσπιτάκι σου αν και δεν ήταν και τόσο δύσκολο με τόσες ωραίες μυρωδιές!!!Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Eφη και Sophie καλως ήρθατε στο μπλογκοσπιτάκι μου!!
    @ Φανή μου οι νεράιδες σου ήταν όλες υπέροχες!!δεν υπήρχε περιπτωση να χάσω την ευκαιρία να στολίσω μια στο μπλογκοσπιτάκι μου!
    @ Μάνια κι εγω δεν ειχα επιχειρησει ποτέ να αγοράσω ...και απ΄οτι λεει η Ελενα η κιτρινη κολοκύθα κανει και για τα 2 , οποτε την επομενη φορά θα παρω μια και "καλη"...γιατί τώρα με αυτες τις 2 που πήρα τρωμε τρωμε και τελειωμο δεν εχουν...χαχαχχαα
    @ Ελένη μου, τυχερή η κόρη σου! Πολύ ωραία μέρη εχει η Πρέβεζα.
    @Ρενάκι μου φιλακια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι μου κανεις τωρα λατρευω τους κολοκυθοκεφτεδες!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλώς ήρθατε!!