Δευτέρα 17/12/12
Μελομακάρονα
Οπως κάθε χρόνο , έτσι και φέτος , μιας και πλησιάζουμε στις γιορτές έφτιαξα τα παραδοσιακά μελομακάρονα .....κουραμπιέδες αυριο μεθαύριο! Την συνταγή αυτή την εχω ξεσηκώσει απο την πεθερούλα μου και μου γίνονται πάντα πολύ καλά. Μαλακά μελωμένα και μυρωδάτα!!
Συνταγούλα
Για το σιροπι (το ετοιμαζουμε 2-3 ωρες πριν ωστε να κρυωσει):
2 ποτ.νερό
2ποτ.ζαχαρη
2 ποτ.μελι
1 πορτοκαλι κομμενο στην μεση
2 στικ κανελας
4-5 γαρύφαλα
Μολις παρει βράση κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε να κρυώσει.
Για τα μελομακάρονα:
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα σπορέλαιο
3/4 κούπας χυμό πορτοκάλι
1/4 κούπας κονιακ
1 φακελακι μπεικιν
2κουτ.γλ.κανελα
1/2 κ.γ.γαρυφαλο
1κ.γ.σοδα
2κ.σ. ξυσμα πορτοκαλιού
Ανακατευω με συρμα και ρίχνω:
1 κούπα ζάχαρη
3/4 κουπας σιμιγδαλι ψιλο
1 κιλό αλεύρι
Πλάθω και τοποθετώ στο ταψάκι μου. Ψήνω στους 175 βαθμους για μιση ωρα( κοιταμε να μην παρουν πολυ χρωμα, ανάλογα και με τον φούρνο)
Βγάζω καυτά τα μελομακαρονα απο τον φουρνο και ριχνω λιγα λιγα στο κρυο σιροπι. Πασπαλιζω με καρύδια.
Καλες γιορτές να έχουμε!!!
Μελομακάρονα
Οπως κάθε χρόνο , έτσι και φέτος , μιας και πλησιάζουμε στις γιορτές έφτιαξα τα παραδοσιακά μελομακάρονα .....κουραμπιέδες αυριο μεθαύριο! Την συνταγή αυτή την εχω ξεσηκώσει απο την πεθερούλα μου και μου γίνονται πάντα πολύ καλά. Μαλακά μελωμένα και μυρωδάτα!!
Συνταγούλα
Για το σιροπι (το ετοιμαζουμε 2-3 ωρες πριν ωστε να κρυωσει):
2 ποτ.νερό
2ποτ.ζαχαρη
2 ποτ.μελι
1 πορτοκαλι κομμενο στην μεση
2 στικ κανελας
4-5 γαρύφαλα
Μολις παρει βράση κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε να κρυώσει.
Για τα μελομακάρονα:
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα σπορέλαιο
3/4 κούπας χυμό πορτοκάλι
1/4 κούπας κονιακ
1 φακελακι μπεικιν
2κουτ.γλ.κανελα
1/2 κ.γ.γαρυφαλο
1κ.γ.σοδα
2κ.σ. ξυσμα πορτοκαλιού
Ανακατευω με συρμα και ρίχνω:
1 κούπα ζάχαρη
3/4 κουπας σιμιγδαλι ψιλο
1 κιλό αλεύρι
Πλάθω και τοποθετώ στο ταψάκι μου. Ψήνω στους 175 βαθμους για μιση ωρα( κοιταμε να μην παρουν πολυ χρωμα, ανάλογα και με τον φούρνο)
Βγάζω καυτά τα μελομακαρονα απο τον φουρνο και ριχνω λιγα λιγα στο κρυο σιροπι. Πασπαλιζω με καρύδια.
Καλες γιορτές να έχουμε!!!
Και του χρόνου να είσαι καλά να ξαναφτιάξεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σου πω την αλήθεια, εντύπωση μου έκανε το κρύο σιρόπι, συνήθως τα μελώνουμε σε πολύ ζεστό σιρόπι για να μπορέσουν να "τραβήξουν" καλά τα μελομακάρονα.
Καλή βδομάδα!
μμμμμ.. σκετη γλυκα θα ναι..θα δοκιμασω να την κανω..αν και εν μ'αρεσουν καθολου τα γλυκα..να σαι καλα..ευλογημενες γιορτες να χουμε..φιλια πολλα
ΑπάντησηΔιαγραφήKαλές γιορτές γλυκιά μου Κωσταντίνα!!Να περάσετε υπέροχα!!Υπέροχα τα μελομακάρονά σου!! Φιλάκια και του χρόνου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιο παραδοσιακα Χριστουγεννιατικα μελομακαρονα...κουραμιεδες.. και όλα τα καλά των γιορτινών ημερων..να έχουμε υγεία να φιαξουμε...καλές γιορτές...φιλια..
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ κορίτσια! Καλές γιορτές!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλενα ,μια χαρά ρουφάνε !καυτα μελομακαρονα σε κρυο σιροπι, και αμεσως βγαζουμε γιατι αν μελωσουν πολυ σπανε μετα.
Και του χρόνου να σαι καλά ! Καλές γιορτές να έχουμε! Φιλιά !
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι του χρόνου να είσαι καλά, με υγεία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα περάσεις καλά μαζί με τους δικούς σου τις γιορτινές ημέρες.
Γεια στα χέρια σου... Και του χρόνου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλές γιορτές και σε σένα, με υγεία και χαρά...
Φιλιά
Κωνσταντίνα μου, μοιάζουν υπέροχα!!! Να είσαι και του χρόνου γερή να γλυκάνεις τους αγαπημένους σου!!! Καλά Χριστούγεννα σου εύχομαι!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά κι ευτυχισμένα!! Εύχομαι και του χρόνου να είσαι γερή και δυνατή και να φτιάξεις τόσες κι άλλες τόσες λιχουδιές!! Πολλά φιλιά!!
ΑπάντησηΔιαγραφή