1η ΕΚΔΟΧΗ ΓΙΑ ΡΥΖΟΓΑΛΟ
ΥΛΙΚΑ
- 4 κουταλιές σούπας ρύζι γλασέ
- 1 κούπα τσαγιού νερό
- 4 κούπες γάλα πλήρες
- ½ κούπα ζάχαρη
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- Βανίλια
- Κανέλα
- Πλένουμε το ρύζι και το βράζουμε με το νερό για 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε τις 3½ κούπες γάλα στο ρύζι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο ρύζι.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Βράζουμε το ρυζόγαλο για ακόμη 10-15 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει.
- Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε για λίγο.
- Σερβίρουμε σε 5-6 μπολ και το πασπαλίζουμε με κανέλα.
2η ΕΚΔΟΧΗ ΓΙΑ ΡΥΖΟΓΑΛΟ
ΥΛΙΚΑ
- 2 φακελάκια κρέμα Γιώτης βανιλια
- 1,360 γρ. γάλα φρέσκο
- 15 κουτ.σ. ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι ρυζι γλασέ
- 2,5 φλυτζάνια νερό
- 1/2 κουτ.γλ. αλάτι
- κανέλα
- Βράζουμε το ρύζι με το νερό και το αλάτι και το αφήνουμε να πιει όλο το νερό.
- Σε ένα μπωλ ριχνουμε 360 γρ. γάλα, τη ζάχαρη, την κρέμα Γιώτης και τα ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε στο ρύζι το 1 λ. γάλα και μόλις βράσει ρίχνουμε το μιγμα της κρέμας και ανακατεύουμε μέχρι να πηξει.
- Το μοιράζουμε σε μπωλακια και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου