Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Ρυζόγαλο


1η ΕΚΔΟΧΗ ΓΙΑ ΡΥΖΟΓΑΛΟ


ΥΛΙΚΑ
  • 4 κουταλιές σούπας ρύζι γλασέ
  • 1 κούπα τσαγιού νερό
  • 4 κούπες γάλα πλήρες
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • Βανίλια
  • Κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Πλένουμε το ρύζι και το βράζουμε με το νερό για 10 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε τις 3½ κούπες γάλα στο ρύζι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
  3. Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο ρύζι.
  4. Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  5. Βράζουμε το ρυζόγαλο για ακόμη 10-15 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει.
  6. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε για λίγο.
  7. Σερβίρουμε σε 5-6 μπολ και το πασπαλίζουμε με κανέλα.



2η ΕΚΔΟΧΗ ΓΙΑ ΡΥΖΟΓΑΛΟ

ΥΛΙΚΑ
  • 2 φακελάκια κρέμα Γιώτης βανιλια
  • 1,360 γρ. γάλα φρέσκο
  • 15 κουτ.σ. ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι ρυζι γλασέ
  • 2,5 φλυτζάνια νερό
  • 1/2 κουτ.γλ. αλάτι
  • κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βράζουμε το ρύζι με το νερό και το αλάτι και το αφήνουμε να πιει όλο το νερό.
  2. Σε ένα μπωλ ριχνουμε 360 γρ. γάλα, τη ζάχαρη, την κρέμα Γιώτης και τα ανακατεύουμε καλά.
  3. Ρίχνουμε στο ρύζι το 1 λ. γάλα και μόλις βράσει ρίχνουμε το μιγμα της κρέμας και ανακατεύουμε μέχρι να πηξει.
  4. Το μοιράζουμε σε μπωλακια και πασπαλίζουμε με κανέλα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλώς ήρθατε!!