Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Αποσπάσματα & αποφθέγματα απο αγαπημένα βιβλία

Κυριακή 27/2/2011


''Κι έζησαν αυτοί καλά... με εμάς τι γίνεται;''-Μυρτώ Χαμπάκη
  • Κάντε μια υπόσχεση στον εαυτό σας και προσπαθήστε να την τηρείτε : "Από σήμερα θα μειώσω την κριτική προς το σύντροφό μου, θα σταματήσω να τον θεωρώ υπεύθυνο για όλα τα λάθη αυτού του κόσμου και θα μάθω να απολογούμαι και να ζητάω συγνώμη όταν εγώ έχω λάθος!"
  • Η αγάπη είναι συνώνυμη της αρμονίας και της ισορροπίας. Μπορεί να γεφυρώσει διαφορές και να συντονίσει ανάγκες και όνειρα.

    Δεν χρειάζεται να μάθουμε να αγαπάμε, δεν υπάρχει μέθοδος ή τρόπος. Το μόνο που χρειάζεται είναι να φέρουμε στην επιφάνεια την αγάπη που κρύβεται μέσα στη ψυχή μας και η οποία είναι φυσική κατάσταση της ψυχής μας, όπως και η ευτυχία.

    Δημιουργηθήκαμε από αγάπη, είμαστε αποτελέσματα της αγάπης, η φύση μας είναι η αγάπη.
************************************************************************************




*Η φαντασίωση της ευτυχίας*
Ευτυχής είναι εκείνος που μπορεί να αναγνωρίζει την καλή του τύχη και να απολαμβάνει αυτό που έχει αντί να αναζητά αυτό που του λείπει. Ευτυχία είναι το να μπορεί κανείς να ζει στο παρόν αντί να αναπολεί το παρελθόν ή να αγωνιά για το μέλλον.
Ευτυχία είναι η αρμονία. Αρμονία εσωτερική, που προέρχεται από την αποδοχή του εαυτού μας και αρμονία με τους άλλους γύρω μας μέσω της κατανόησης.
Ευτυχία είναι το να μπορείς να απολαμβάνεις τα μικρά καθημερινά και ασήμαντα, όλα όσα προσλαμβάνεις μέσα από τις αισθήσεις σου.
Ευτυχία είναι το να μπορείς να εντοπίζεις τη θετική πλευρά των πραγμάτων.
Ευτυχία είναι το να διατηρείς την ικανότητα να εκπλήσσεσαι και να παραμένεις ζωντανός όπως το μικρό παιδί.
Ευτυχία είναι το να έχει η ζωή σου κάποιο νόημα.
Η ευτύχια είναι υπόθεση προσωπική.
Ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του αναπαράσταση, τη δική του φαντασίωση για το τι είναι η ευτυχία. Άρα, υπάρχουν πολλές μορφές ευτυχίας. Η ευτυχία του ενός δεν μπορεί να οικοδομείται πάνω στην ευτυχία του άλλου. Η ευτυχία είναι αποτέλεσμα προσπάθειας. Δεν μας οφείλεται, αλλά κατακτάται.
Όποιος την αναζητά, τη βρίσκει!



Το τρένο της ζωής πάει μόνο μπροστά και είναι γρήγορο. Πολύ γρήγορο.
Κι αφού δε μπορείς να το γυρίσεις πίσω ,να του αλλάξεις διαδρομή ,ή να το προσπεράσεις ,πάρε θέση δίπλα στο παράθυρο κι απόλαυσε το ταξίδι.........



1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραίο ιστολόγιο μ'αρέσει που συνδιάζει χειροτεχνίες-αποφθέγματα!Ψάχνω διαρκώς αποφθέγματα!Συνχαρητήρια και καλώς σε βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλώς ήρθατε!!