Υλικά
Παίρνουμε μικρά χταποδάκια (στην συγκεκριμενη περίπτωση 2) τα βαζουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και τα σκεπάζουμε να βράζουν στο ζουμί τους. Αν χρειαστεί ριχνουμε και λιγο νεράκι.
Μόλις πιει τα υγρά του χαμηλώνουμε λιγο την φωτιά ,ριχνουμε το λάδι , το κρεμμύδι σε ροδέλες και την πιπεριά. Ανακατεύω κατα διαστήματα και ξανα σκεπάζω. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το ούζο. Συνεχίζουμε το βράσιμο και λιγο πριν το βγάλουμε ριχνουμε μια κουταλια της σούπας μέλι.
Δεν υπάρχει η γεύση!!! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!!
- Μικρά χταποδάκια 2-3
- 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 1/2 καυτερη πρασινη πιπερια
- ουζο
- λαδι
- 1 κουτ.σουπας μέλι
- αλατοπίπερο
Παίρνουμε μικρά χταποδάκια (στην συγκεκριμενη περίπτωση 2) τα βαζουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και τα σκεπάζουμε να βράζουν στο ζουμί τους. Αν χρειαστεί ριχνουμε και λιγο νεράκι.
Μόλις πιει τα υγρά του χαμηλώνουμε λιγο την φωτιά ,ριχνουμε το λάδι , το κρεμμύδι σε ροδέλες και την πιπεριά. Ανακατεύω κατα διαστήματα και ξανα σκεπάζω. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το ούζο. Συνεχίζουμε το βράσιμο και λιγο πριν το βγάλουμε ριχνουμε μια κουταλια της σούπας μέλι.
Δεν υπάρχει η γεύση!!! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!!
Υπέροχο το χταποδάκι με μέλι πρέπει να γίνεται!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝοστιμότατο φαίνεται το χταποδάκι. Και μου αρέσει η γλύκα που δίνει το μέλι στα φαγητά!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή