Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Ψαρονέφρι με πουρέ πράσου

Υλικά

  • 3 ψαρονέφρια (απο περίπου 300γραμμ. το καθένα)
  • 5 πράσα
  • 2 κουτ.σούπας βούτυρο
  • λευκό κρασί
  • 1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ.γλυκού ξηρός βασιλικός
  • λίγος φρέσκος βασιλικός για το γαρνίρισμα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση

Κόψτε το ψαρονέφρι σε φέτες με πάχος περίπου 2 εκατοστά.
Πιέστε τις ελαφρά με το χέρι σας και αλατοπιπερώστε τις.
Βάλτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, σοτάρετε τις φέτες του κρέατος για λίγα λεπτά και απο τις δύο πλευρές.
Βάλτε το κρέας σε ένα ταψί , ρίξτε το λευκό κρασί , σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10' .

Για τον πουρέ πράσου:
Καθαρίστε και κόψτε τα πράσα σε ροδέλες και βάλτε τα στην κατσαρόλα με 1/2 φλυτζ. νερό. Αλατίστε τα και βράστε τα για 10' .
Στραγγίστε τα μόλις βράσουν, ξαναβάλτε τα στην κατσαρόλα, προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και το βασιλικό. Αφήστε τα να πάρουν μία βράση σε χαμηλή φωτιά και μετά πολτοποιήστε τα στο μπλέντερ ή με την ράβδο του multi.
Μοιράστε τον πουρέ πράσου στα πιάτα και βάλτε επάνω στον πουρέ τις φέτες του κρέατος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλώς ήρθατε!!