Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2009

Κουραμπιέδες με σοκολάτα

Υλικά
  • 300 γρ.βούτυρο πρόβειο ('Ηπειρος)
  • 110 γρ.ζάχαρη άχνη
  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 70 γρ. σοκολάτα σε σταγόνες
  • 30γρ. ροδόνερο/ ανθόνερο/ πορτοκαλόνερο
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει λευκό (περίπου 10').
Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν το ανθόνερο και και την σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Πλάθω στρογγυλούς κουραμπιέδες ή κόβω με χριστουγεννιάτικα κουπάτ και ψήνω στους 170οC για 15-20΄.
Μόλις κρυώσουν τελείως τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλώς ήρθατε!!